сряда, 28 септември 2011 г.

СУФЛЕ ОТ КАРФИОЛ

Продукти:

1 глава карфиол
200 мл. прясно мляко
2 яйца
2 с. л. брашно
100 гр. Настъргано сирене
100 гр. кашкавал за поръсване
черен пипер и сол на вкус

Карфиолът се измива, накъсва се на розички и се сварява на пара или в подсолена вода. Сварените розички се поставят в намазана с масло тава с незалепващо покритие /може и в йенски съд или в глинени гювечета/

Брашното, прясното мляко и яйцата се смесват и се разбиват добре с миксер. Овкусяват се с пикантина, лют червен пипер и черен пипер. Добавя се настърганото сирене в сместа. Сместа се излива върху карфиола.

Пече се до зачервяване при температура 180-200 градуса, като 10 минути преди да се извади от фурната, суфлето се поръсва с настъргания кашкавал.

Изчаква се да се запече и се сервира веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар