1,5
кг заек
1 малка глава лук
1 стрък мащерка или 3 щипки суха стрита мащерка /мащерката може да замените с розмарин или с чубрица по ваше предпочитание/
Сол
Черен
пипер1 малка глава лук
1 стрък мащерка или 3 щипки суха стрита мащерка /мащерката може да замените с розмарин или с чубрица по ваше предпочитание/
Сол
Лют червен пипер
50 мл винен оцет
50 мл зехтин
1 с л сладък червен пипер
3-4 дафинови листа
3-4 зрънца бахар
100 мл бульон
Заекът се нарязва на порционни парчета
Лукът се нарязва на ситно
Всички продукти за маринатата се смесват
Месото се маринова за 24 часа.
Изважда се от маринатата и се подсушава
Запържва се в тиган до образуване на златиста коричка
Прехвърля се в огнеупорна тава с капак
Залива се с маринатата, бульона и се пече в предварително загрята фурна на 180 С за около 2 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар