сряда, 21 септември 2011 г.

ПАТЛАДЖАН СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Продукти:
Патладжани - от един патладжан се получават 2 порции
Зехтин
Сирене - настъргано
Кашкавал – настърган
Чесън – пресован /количество според предпочитанието ви/

Патладжаните се отделят от дръжките и се разрязват на половина.
Потапят се в леко подсолена вода за поне 30 мин., след което се изцеждат от водата като се изстискват с ръка /като гъба/.
Намазват се със зехтин откъм отрязаната страна.
Поставят се с отрязаната страна нагоре в тава покрита с алуминиево фолио /така тавата ви ще остане напълно чиста/. Пекат се на 200 °С в продължение на 20 мин. на по-ниско ниво във фурната. След 20 мин. извадете и поръсете обилно с настърганите сирене и кашкавал /смесени заедно + добавен пресован чесън/. Допечете докато хване приятна коричка. Може да се сервира с гарнитура от пресни домати или самостоятелно като предястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар