Продукти:
1 пиле
1 ср. голяма зелка
1 ср. голяма глава лук
1-2 моркова
1 зеленчуков бульон
1 настърган домат
Сол, черен пипер, лют червен пипер, бахар
Нарежете едно пиле на порции и запържете леко от всички страни в малко зехтин.
Използвайте голяма тенджера предвид това, че първоначално зелето е доста обемисто.
Запържените парчета пиле, извадете в чиния.
В същата тенджера запържете 1 средна глава лук ситно нарязан и 1-2 моркова ситно нарязани. Добавете 1 средно голяма зелка нарязана на тънки ивички и разбъркайте. Прибавете ½ каф. чаша вода, 1 зеленчуков бульон раздробен на ситно, малко сол, черен пипер и малко лют червен пипер. Оставете под капак да поомекне за 3-4 минути. Разбъркайте и прибавете в тенджерата порциите пиле като се опитате не просто да го поставите отгоре, но да наредите вътре в ястието. Добавете 4 зрънца бахар и оставете да се готви под капак на среден огън за 45 минути. Проверявайте периодично да не загори /риска е малък зелето пуска своята вода и при средна сила на котлона няма опасност/.
Няма коментари:
Публикуване на коментар