понеделник, 31 октомври 2011 г.

РУЛО СТЕФАНИ

Продукти:
500 гр. кайма
подправки за каймата: 1/2 гл. лук ситно нарязан, сол, черен и лют червен пипер, чубрица, 1 филийка изкиснат хляб и малко  пикатнина или вегета

3 яйца сварени
2-3 моркова
3-4 кисели краставички
3-4 гъби /пресни или от консерва

Каймата се овкусява и се оставя да престои около 1/2 час.
Яйцата се сваряват за 5 минути и се обелват. Морковите и киселите краставички се нарязват на тънки продълговати пръчици. Гъбите се нарязват на филийки. Може да сварите предварително морковите, но аз не го правя - при печенето те омекват, но остават леко и приятно хрупкави накрая. За разстилането на каймата ползвам голям лист тънък найлон, поставям каймата в едната му половина и прегъвам найлона отгоре. Така с ръце оформям лист с дебелина и размери подходящи за събиране на плънката и оформяне на рулото. Отвивам горната половина на найлона, но не го махам целия. Подреждам плънката върху листа от кайма и с помощта на найлона завивам плътно и оформям рулото като стягам налона. Получава се много добре, а ръцете остават чисти. Поставям рулото в леко намаслена тавичка надолу с частта, където каймата е била съединена. Може да сложите и картофки около рулото. не слагам вода или друга течност. Пече се на 200 градуса 40-50 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар