Продукти:
1 ч.ч. ориз
½ гл. лук
2 моркова
Масло и зехтин
½ кубче зеленчуков бульон
Черен, лют червен пипер и сол
Сьомга филе
Скариди цели по 6-8 за порция
В маслото и зехтина запържваме ситно нарязания лук. Добавяме ориза и запържваме да златисто. Добавяме гореща вода 3 ч.ч. Добавяме кубчето зеленчуков бульон и подправките. Добавяме морковите нарязани на дълги тънки ленти /с белачката за картофи/. Намаляваме силата на котлона и оставяме да къкри под капак около 20 – 25 минути до пълно абсорбиране на водата и готовност.
В тефлонов тиган без никаква мазнина запържваме кубчета сьомга филе, предварително леко овкусено с пикантина или вегета. Отстраняваме в чиния. В мазнината, която сьомгата е отделила сотираме целите скариди /необелени или с обелени опашки по желание/.
Сервирайте ризотото с помощта на ринг за сервиране.
Подредете около него сьомгата и скаридите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар